Bir Analizi Neye Göre Lineer Veya Nonlineer Yapıyorsunuz?

Erol42

Yeni Üye
Tepki
3
Program fark etmeden herhangi bir analiz yapacağınızda neye göre lineer veya nonlineer analiz yapmaya karar veriyorsunuz. Bu konuda beni bilgilendirebilir misiniz?

Taha

Makine Mühendisi
Yönetici
Tepki
2
Nonlineer Analizi (Doğrusal Olmayan Analiz) anlamak için incelememiz gereken bazı konular var.
"Sertlik" kavramı bir analizi doğrusal analiz mi yoksa doğrusal olmayan analiz mi yapmamız gerektiğini belirler. Setlik malzeme, geometri ve mesnet noktalarına göre değişir.
Analiz Sertlik Kavramı
(Solidworks.com'dan alınmıştır.)

Önerme olarak Gerilim - Gerinim Eğirisindeki elastik bölgede gerçekleşmesini beklediğimi deformasyonlarda lineer analiz uygulayabiliriz.
1679833979253.png
Ancak doğrusal olmayan analizi belirleyen unsurlar için aşağıdaki durumların incelenmesi gerekir.

• Doğrusal Olmayan Geometri
  • Doğrusal Olmayan Malzeme
  • Elastik Kararlılık Kaybı
  • Doğrusal Olmayan Destek
Bu konu ile ilgili Solidworks'ün isimli Whitepaper dosyasını okumanızı tavsiye ederim.

kumpas

Yeni Üye
Tepki
0
Ben basit bir şekilde lineer analiz yapıyorum. Büyük yer değiştirme olur veya akma mukavemeti üzerinde gerilmeler çıkarsa nonlineer analize dönüyorum. Kendimce basit bir kabul yaptım. @Taha nın dediği gibi eğer malzeme doğrusal değilse benim önermem yanlış oluyor. Orada mühendisin kendisi duruma göre kabul etmesi gerekiyor.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar