Almanya Nitelikli İş Gücü Göç Yasası Resmi Gazetede Yürürlüğe Girdi

MMT

MF Takımı
MF Takımı
Tepki
0
Screenshot_1.png
Alman hükümetinin bilindiği üzere ABD'de uygulanan Green Card benzer bir uygulamayı hayata geçireceği konuşuluyordu.
Yasa Almanya Cumhurbaşkanı tarafından imzalanarak yürürlüğe girdi.
Meslek lisesi, ön lisans, lisans mezunu iseniz 3500€ ile alanınızda iş bulursanız bu yasa ile Almanya'ya yerleşebilirsiniz.
Yasa ile ilgili detayları aşağıdaki Almanya Resmi Gazetesi'nden okuyabilirsiniz.
Bir çok iş grubunda Almanca dil istenmeyecek.

Kaynak: Almanya Resmi Gazetesi

Sorularınızı bu konu altında iletirseniz sorularınızı yanıtlamak üzere Almanya Nitelikli İş Gücü Göçü hakkında Türkiye'de danışmanlık yapan bir firma topluluğumuza davet edilecek ve sorularınızı yanıtlayacaktır.

Taha

Makine Mühendisi
Yönetici
Tepki
2
İş ilanlarını nereden bulabilirim

Bu üç site Almanya'da en çok kullanılan ve düzenli ziyaret ederek ilanları takip etmeniz gereken siteler.
Bunlara ek olarak direk firmaların kendi kariyer sayfaları da var.
  • – Volkswagen Almanya kariyer sayfası
  • – Daimler AG Mercedes Almanya kariyer sayfası
  • – Allianz Almanya kariyer sayfası
  • – BMW Almanya kariyer sayfası
  • – Siemens Almanya kariyer sayfası
Eğer bir kariyer ofisi tarafından işe yerleştirilmek isterseniz
  • – IRC, Almanya’nın en büyük işe yerleştirme ajanslarından bir tanesi.
  • – Türkiye’de ofisi de bulunan Kelly Services Almanya’da en bilinen işe yerleştirme şirketlerinden
  • – Avrupa’nın birçok ülkesinde aktif olan Approach People, Almanya’da da IT, pazarlama ve finans gibi alanlarda işe yerleştirme hizmeti sağlıyor.
  • – Almanya’da Berlin, Düsseldorf, Frankfurt ve Hamburg gibi şehirlerde ofisleri bulunan Cobalt, en bilinen işe yerleştirme şirketlerinden bir tanesi.

Erol42

Yeni Üye
Tepki
3
3500€ sanırım Almanya'da yaşamak adına iyi para. Ama yarısı kiraya gider diye düşünüyorum. Ben bir dönem kısa süreliğine Köln'de bulundum. Yeme, içme, eğlenme o kadar pahalı değildi. (Kazancı euro olanlar için.) Ben de bir araştırayım neden olmasın.

kumpas

Yeni Üye
Tepki
0
Bu gidişle Türkiye'de mühendis kalmayacak. Bazen benim de kafamı kurcalamıyor değil. Bırakıp gitmek bazen de en doğrusu olabilir emin değilim.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar