Metalix Cnckad "Dosya Hasar Görmüş Olabilir" Hatası

kumpas

Yeni Üye
Tepki
0
Durmazlar 4kW lazer tezgahımız için Metalix ve cncKad (versiyon v16) programları kullanıyoruz. Dosyalarımızı tüm bilgisayarlardan erişmek için serverda tutuyoruz. Kesim işlemi için yeni cam yapacağımda server dosya yolunda oluşturulan dft dosyası kesim tanımladığımda otomatik kesim vermiyor ve parçayı düzenlemek istediğimde "dosya hasar görmüş olabili" diyerek hem cncKad hem de metalix kapanıyor. Aynı klasörü masaüstüne alıp aynı işlemleri yaptığımda sorunsuz şekilde kesim için cam oluşturabiliyorum. Bu hata neden olabilir? Masaüstü yerine serverdaki ortak klasörde çalışmayı tercih ediyoruz.

Erol42

Yeni Üye
Tepki
3
Bir ara Lantek kullanmıştım ama çok uzun zaman geçti üzerinden. Tanıdığım tüm fason lazer kesim işi yapanlar da Lantek kullanıyor. Metalix'i hiç bilmiyorum ama fason kesimciler Lantek kullanıyorsa bir bildiği vardır diye düşünüyorum. Çünkü bahsettiğiniz klasör yolu kaynaklı hata bana basit bir hata gibi geldi iyi bir programın bu hatayı vermemesi gerek.

Ahıskalı85

Yeni Üye
Tepki
2
Metalix kullanan bir arkadaşıma konuyu danıştım. Onlar bilgisayardaki ikinci sabit disk olan D nin içerisinde çalışıyorlarmış. Böyle bir sorun yaşamamışlar. Eğer Metalix programınızın sürümü güncelse Türkiye bayisi teknik destek verecektir diye düşünüyorum. Ne yazık ki bayiler düşük sürümlerde teknik destek sağlamıyor.

Taha

Makine Mühendisi
Yönetici
Tepki
2
Bu linkte Metalix Türkiye yetkilisinin cep numarası var isterseniz arayıp şansınızı deneyin.

engerex

Yeni Üye
Tepki
1
Merhaba,

Ağda dosya paylaşımı için daha farklı yöntemler denemenizi öneririm.

Şuan kullandığınız yöntemin diğer yöntemlere göre avantaj ve dezavantajları mevcut. Sayabileceklerim; Kurulumu hızlı ve basittir. Ancak sunucudaki dosyalarla çalışmak yerel sürücüde çalışmaktan daha yavaştır. Özellikle sürekli okuma/yazma gerektiren ve çok dosyalı işlemlerde. Zaten Metalix rapor oluşturmada inanılmaz yavaş. Bir dosyada aynı anda iki kişi çalışamayabiliyor yada bir birlerinden habersiz çalışıp biri diğerinin yaptığı değişikliğin üzerine farkında olmadan yazabiliyor (dosya sürümlemeyi açmalısınız). Sisteme müdahale etmeseniz bile zamanla bir şeyler ters gidip bazı bilgisayarlar ağdaki dosyalara erişmede sorun yaşayabiliyor. Bilerek veya bilmeyerek kullanıcı bir veya tüm dosyaları silebilir ve kimse erişemeyebilir ki bu çok büyük bir sorun.

Bunun yerine bir çok uygulama/yöntem mevcut. Örneğin, SyncThing , Nexcloud (bildiğiniz cloud uygulaması) gibi uygulamalar mevcut.
Bu uygulamalar paylaşılan dosyaları ilgili sistemlerde yedeğini tutuyor. Eğer bir değişiklik olursa tüm kullanıcılardaki dosyaları değiştiriyor. Öncesinde ise değişen dosyaların kopyasını alıyor. Daha sonra geri döndürebiliyorsunuz. Yerel sürücüde çalışıldığı için işlemler çok daha hızlı. Sadece ağ değil internet üzerinden de paylaşım yapabiliyorsunuz. Ağa/sunucuya bağlı olmadığınızda da dosyalara erişip çalışabiliyorsunuz. Ağa/dosyalara bağlandığınızda dosyalar herkezle paylaşılıyor. Dosyaların kopyaları tüm bilgisayarlarda olduğu için olası bir disk arızasında dosyalar güvende kalıyor. Web arayüzden kullanıcı ve yetkilerini yönetmek mümkün.
Dezavantajı ise; kullanıcılar kendileri ile paylaşılan tüm dosyaları yerel sürücüde tuttuğu için herkesde yer kaplıyor. Bir dosya ile birden fazla kişi çalışırken "bu dosya açık" gibi uyarı almıyorsunuz. Aynı kopyayı iki kişi değiştirirse size bunu uyarıyor. Ancak biri tekrar değişiklik yapmak zorunda.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar